2009-09-24

Rånarna var proffs

Mycket tyder på, att de som rånade en penninglada i Västberga, var proffs, eftersom de tog pengar. Amatörer uppträder bara för sitt höga nöjes skull. Helikopterföraren hade nog haft en del träning.

Bild av helikopter, som läsaren själv kan färglägga.
Helikoptern som stals stod instängd i ett tält i Norrtälje. Dock skar dessa förhärdade brottslingar hål i tältduken. Nu är frågan, om vi inte ska skaffa lås och kanske även filmkameraövervakning, så att det här rånet inte inträffar igen.
___________
Rättelse. Dörren till helikoptern var visst låst. De fräcka tjuvarna hade tydligen brutit upp det också.
__________
Här kan man se hur rånarna flyr i helikoptern: http://www.dn.se/webbtv/nyheter/har-flyr-ranarna-i-helikoptern-1.958829 . Det är nästan komiskt, att se hur konstaplarna spärrar av gatan med plastband, medan rånarna lugnt kliver in i helikoptern, och far sin kos. Rånarna måste ha haft kännedom om polisens begränsade resurser. Jag gillar avslutet på reportaget: "Bytet har eftersökts vid sjön Aspen, men inte hittats."
_________
Nu hörde jag, att ritningarna till värdedepåer inte är hemliga. De är allmänna handlingar, som vem som helst har tillgång till. Den som vill ta del av allmänna handlingar, behöver inte röja sin identitet. Det är ett bra system, om de handlingar, som bör hemligstämplas, hemligstämplas. Ägaren torde inte ha några problem med att få depåritningarna hemligstämplade. Det är bara det, att G4S inte brytt sig om den saken. Nu har de, efter påstötning från stadsbyggnadskontoret, bestämt ändra den saken. Man kan ju undra om G4S får ut något på försäkringen. Jag skulle nog anse, att de varit oaktsamma.

Gösta Ekman i filmen om Jönssonligan. Han är specialist på kassaskåp av fabrikatet Franz Jaeger.
________
I filmen Goldeneye stjäl tjuvarna också en helikopter.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Jag ska sätta igång och färglägga!

Anonym sa...

Är det ok om jag länkar till din blogg?

Anonym sa...

Är det ok om jag länkar till din blogg?

Anonym sa...

Är det ok om jag länkar till din blogg?

Conrad Johansson sa...

Ok,ok,ok...väl bekomme!
För övigt tycker jag, att den som publicerar faktiskt får skylla sig själv. Jag länkar vilt och knycker ord, bilder och musik. Så länge jag inte tjänar pengar på det, så tycker jag inte att det är oetiskt.