2008-11-27

Ödet

Om en stad heter Bomba i, så kan man ju räkna med att någon också kommer att göra det. För varje knall blir jag mer och mer övertygad om att detta måste vara rätt tro. Om Gud inte fanns, så skulle väl inte så många utföra våldshandlingar i hans namn. Problemet med Indien är att det finns så många gudar, som folk tror på. Då kommer kamrat 4% och talar om att vi ska tro på den ende sanne guden: han som uppenbarade sig för fader Abraham, inte på några låtsasgudar med snabel och horn. Det krävs nog inte så mycket mer våld för att övertyga menigheten om det.

2 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

När skola människan ta vara på släktet?

Conrad Johansson sa...

Excellent question!
Det var ingen bra blog, men jag var så upprörd. Våld som inte leder någonstans, som gagnar ingen och leder till stort lidande. Jag är medveten om att missnöjet som dessa "TERRORISTER" visar, har sin grund i orättvisor; men det har också sin grund i okunnighet. De säger att deras "bröder" i Palestina lider. Det är sant, men de kan inte se att israeler och israeliter också är bröder. Av en händelse har jag två kompisar som är judar härstammande från Bombay (Mumbay). De har emigrerat till Israel, och sedan vidare till Sverige. Här löper man mindre risk att sprängas i luften av en terrorattack. Här har man också rätt att utöva sin religion, så länge inte andras frihet inskränks. Jag vill inte påstå att Sverige är världens bästa land, men det är rätt hyggligt.
Indien är inte en hinduisk stat, som vissa tror. Det finns extremister som vill göra landet till en hindu-stat. Det skulle vara katastrof, om de lyckades.
Vi är alla smålänningar inför gud, och gud är smålänning inför alla.