2008-10-12

Internationell solidaritet

Omgiven av finansministrarna från ledande industriländer underströk presidenten behovet av internationell samordning. Om industriarbetarna från de övriga nationerna var med på noterna, är tveksamt. Kanske minns de hans uppmaning till globalt krig mot terrorismen. "De som inte är för mig, är emot mig" hade han sagt. Många ställde upp, men fick väldigt lite ut av det. Terrordåden har inte minskat särskilt mycket, och många oskyldiga människor har fått lida. Gubben som presidenten utsett till terroristernas ledare, kunde inte gripas, trots massiva militära insatser. Däremot tog de Saddam Hussein, fast om han hade något med terrorismen att göra, finns det tvivel om.
Så finansminstrarna i G7 höll ett eget möte utan presidenten. Troligen vill de ha mer konkreta planer för lösande av finanskrisen, och inte så mycket slagord. Möjligen är de emot honom denna gång. De vill kanske bli oavhängiga av amerikansk ekonomi, om den anses som opålitlig.

_____________________

Någon kanske noterar att den islenska ekonomin inte heller mår så bra. Vad hade ni väntat er? Ett land som inte ens har stabil berggrund. Fullt av geisrar och vulkaner. Trodde ni att era besparingar skulle vara säkra där?

Inga kommentarer: