2009-11-15

Kaolition

Jag har gjort en opinionsundersökning. Det är mamma, pappa och farbror Knut som har redogjort för sina politiska sympatier. Då kom jag fram till följande: Det blir lite omkastat i politiken. Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, och Kristdemokraterna åker ut, så får väl Reinfeldt och Sahlin ta sig varsin funderare, efter förmåga. Det är ju omöjligt att i dag säga, att de är beredda att samregera. Det måste sägas efter valet, annars förlorar bägge partierna massor av röster. Miljöpartiet tillhör inte det socialistiska blocket, så för dem är det inte något ideologiskt problem. Vänstern marginaliseras, men åker nog inte ut. Så de får väl bli den socialistiska oppositionen. Folkpartiet kan ju vara den borgerliga oppositionen. Centern åker kanske ur riksdagen.

Allt detta under förutsättning att inte Piratpartiet får egen majoritet.

____________

20091119

Noterar att Folkpartiet och Vänsterpartiet profilerar sig genom att anföra avvikande uppfattning från de partier, som de säger sig vilja samregera med. Min analys kanske inte är så tokig. Bara nu inte Reinfeldt och Sahlin kommer med något ideologiskt trams före valet, så kommer det säkert gå bra, att ingå koalition 2010.

2 kommentarer:

ANNA-LYS sa...

Jag gillar inte politik, ändå är allt politik, fast jag ogillar inte allt!
Livet är komplext ... such

Idag fast ett annat år, närmare bestämt 1630 dog kompisen Kepler, vi sörjer alla.
Döden är enkel ... such

Conrad Johansson sa...

Du menar Johannes? Ja, det var tråkigt. Hans morsa var iget snäll mot honom, när han levde, och nu är han bara stoft. Enligt en uppgift var det han som myntade ordet "energi" i mekanisk mening(1604).
Jag tror att den här opinionsundersökningen gjordes lite slarvigt. Inte för att jag heller är så speciellt engagerad i politik, men jag vet ju från historien, att folkets likgiltighet inför politiken kan få grueliga följder, så jag lär väl gå till valurnan. Har dock inte förstått om de största partierna M och S har någon ideologi. Det kanske kommer fram före valet. ;-)